Povestea elefantului

February 20, 2012 in Inspirație by admin

 

Povestea elefantului 21 a

De fiecare dată, în viaţă, ajungem să clasificăm niste idei, concepţii, ştiri, melodii, filme şi multe alte lucruri. Fiecare om are părerea lui, iar acest lucru îl face unic. Gândeşte-te cum ar fi dacă am gândi cu toţii la fel. Cum ar fi să ne dorim cu toţii acelasi tip de maşină, acelaşi ceas, sau aceeaşi afacere?

Posibilităţile sunt nelimitate şi tocmai acest lucru face viaţa mult mai frumoasă.

 

Potrivit cunoştinţelor pe care le avem, noi, ca oameni, Povestea elefantului 21 bajungem să fim clasificaţi după:

 

A = Ceea ce ştim noi

B = Ceea ce nu ştim că nu ştim

C = Ceea ce ştim că nu ştim

 

 

Dacă vrei să “creşti”, trebuie să fii mereu în categoria C, cea a oamenilor care ştiu că nu ştiu ceva. Asta presupune să pui mereu întrebări şi să cauţi răspunsuri acolo unde alţii nici măcar nu caută o întrebare.

Ca să fiu mai uşor de înţeles, îţi voi da un exemplu. Ai fost vreodată la circ? Ai văzut elefanţii? Când stai şi te uiţi la ei, nu poţi să înţelegi cum ajung ei, nişte fiinţe enorme, să facă ceea ce spune un om, care este mult mai mic şi mai “neajutorat”.

Povestea elefantului 21 cÎn momentul în care elefantul îşi termină spectacolul, el este legat, sau închis într-o cuşcă. Aşteaptă următorul spectacol pentru a putea fi “liber”. Dar oare aceasta e libertate? El nu cunoaşte libertatea pe care o cunosc elefanţii care trăiesc în junglă, care se plimbă liberi sute de kilometri fără ca cineva să le stea în cale şi să le spună când pot să meargă şi când nu.

De ce ştie el că trebuie să stea acolo? Ei bine, totul îşi are originile în trecut. Când era mic, dresorul său l-a legat de picior, ca să nu poată fugi. El a încercat atunci de mai multe ori, însă şi-a dat seama că pur şi simplu nu poate. Putea ajunge numai până unde îi permitea sfoara. După mai multe încercări eşuate, el a înţeles  care este limita până la care se poate ajunge.

Exact aşa sunt şi oamenii. Preferă să trăiască limitaţi de nişte idei, că nu pot face anumite lucruri, încât nici măcar nu încearca să vadă dacă se poate sau nu. Probabil că dacă elefantul te-ar înţelege, şi dacă ai merge să-i spuni că poate merge mult mai departe decât limita stabilită de sfoară, ţi-ar spune că e imposibil. El nu înţelege însă că pe masură ce a crescut, el s-a dezvoltat şi are mult mai multă putere.

Povestea elefantului 21 dExact la fel este şi în cazul oamenilor. Ei refuză să vadă mai departe. Preferă să trăiască cu ideea că dacă s-au născut într-o anumită zonă, sau dacă nu au avut posibilităti atunci când era mici, sau nu au fost cei mai buni la şcoală, nu vor ajunge niciodată mai sus. De ce? Pentru că asta e limita pe care cei mai mulţi oameni îşi impun s-o creadă. Nu este deloc adevarată. Te asigur. Nu trebuie să stabilească altcineva limitele pentru tine. Nu eşti un “elefănţel” care nu ştie ce vrea de la viaţă. Ai puterea de a fi liber şi de a-ţi trăi viata exact aşa cum vrei tu. Limitele nu sunt pentru tine. Doreşte-ţi să ajungi următorul tânăr milionar şi cu siguranţă vei ajunge! Doreşte-ţi să ai un yacht şi cu siguranţă îl vei avea! Doreşte-ţi să fii un om de succes şi cu siguranţă vei fi! Doreşte-ţi orice crezi că te va face fericit şi te asigur că vei obţine acest lucru! Dar pentru asta este nevoie de muncă…

Învaţă să gândeşti diferit, învaţă de la cei mai buni, învaţă de la oameni care au reuşit şi sunt de succes. Viitorul îţi aparţine.

 

Viitorul aparţine celor care cred în frumuseţea visurilor lor”.

-Eleanor Roosevelt-

 

Simte-te liber să ne contactezi oricând!

ProsperYoung.com Facebook Page


Ce crezi despre acest articol? Dacă îţi place, simte-te liber să-l trimiţi şi prietenilor tăi.

Contactează-ne oricând pentru întrebări, opinii sau sugestii!

Te rugăm, să nu uiţi să menţionezi sursa: ProsperaTanar.ro